Några dagar i Kuala Lumpur

07/06/14
Uncategorized

Imorgon bitti åker jag vidare i Malaysia efter ett par dagar i huvudstaden Kuala Lumpur. Första dagen var jag sjukt trött efter ett dygns resande och tre timmars sömn och lite kulturchockad. Mitt hostel, som är jättefint, ligger i de kinesiska och indiska kvarteren och det är lite indienkaos här och SJUKT svårt att hitta. Jag var vilse i en timme bara 5 min från mitt hostel idag haha, det finns inga kvarter eller gatuplanering och knappt några gatunamn.

Första dagen gick jag runt till lite olika historiska sights and hamnade i nån skags djungel mitt i stan med en stor fågelpark. De hade typ 15 örnar i en liten bur så jag skulle inte rekommendera att gå dit :(
På kvällen träffade jag två jättetrevliga tjejer från England som jag delade rum med. Vi satt och pratade massa och nästa dag så besökte vi Batu Caves, enorma grottor med Indiska tempel och statyer i. En indisk kvinna bad mig hålla i hennes barn och tog kort på mig och babyn, jag håller barnet jättedåligt såg jag sen på mitt egna foto haha.
Efteråt gick vi och åt lunch på en indisk restaurang och på kvällen åkte vi till en cool matmarknad och åt massa olika malayiska sötsaker och mat från gatustånden för 6kr!! Så underbart billigt ibland!
Sen mötte vi upp deras två tyska tjejkompisar och tog en drink på en cool sky bar med fantastisk utsikt över de två kända skyskraporna! Området med lyxiga shoppingcenter och skyskrapor är faktiskt ganska fint! Inte som mitt bisarra trasiga indienkaos jag bor i.

Jag har världens jetlag så somnade kl 3 och sov till 12 idag och har mest gått runt i kinakvarteren, varit vilse typ oavbrutet, köpt min favoritfrukt mangosteen som inte går att få tag på hemma och lite annat. Har precis ätit mig så mätt att jag dör på ett kinaställe på gatan. Servitören har ett hakkors på sin tshirt…?! Varför bär han en enorm nazistsymbol? Gah bisarr stad, ska bli lite skönt att åka vidare imorgon!

20140706-201128.jpg

20140706-201054.jpg

Write a comment

Name *

E-mail *

Website

Message *

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de