Sista dagarna i Shanghai

06/03/14
Uncategorized

Den tredje dagen gick mamma och jag runt i Shanghai med två kinesiska PhD studenter, de berättade massa om sina liv och Kina vilket var väldigt intressant! Ettbarnslagen gäller fortfarande i Kina, bor man i en stad eller är anställd av staten (vilket de allra flesta är förutom bönder) så förlorar man jobbet om man får mer än ett barn, och är man bonde på landet så får familjen böter! Stereotypen om att de endast äter och älskar ris verkar stämma också, de sa att de äter ris till lunch och middag varje dag och om de inte äter ris på ”lång tid” ex, ”2-3 måltider” så blir de oroliga i magen haha och mår inte alls bra. Ingen har någonsin träffat en vegetarian heller… Alla kvinnor har höga stilettklackar och söta jätteflickiga klänningar jämt.

Vi gick runt på lite mysiga gator först, och sen till en matmarknad med sjuka saker. Grönsakerna är fantastiska, världens utbud och allt är ENORMT. Det sjukaste var dock fiskstånden. Allt lever och de slänger runt fiskarna lite hur som, och de har levande ålar på hög i byttor som försöker fly. Det var bland det mest fasansfulla och groteska jag sett i mitt liv, som en monstruös, slemmig, svartgrön alien-orm med alienansikte och monstertänder som petade upp sitt huvud rakt lodrätt uppåt. Höll på att dö, jag har sett och ätit rökt ål i fiskdisken i Stockholm men levande är en HELT ANNAN SAK,  såå vidrigt och på hög så de krälande runt och i olika storlek i olika byttor, åh gud åh gud. Ryser. Fruktansvärt fasansfullt vidrigt, äckligaste varelsen jag sett.

I Shanghai byggs just nu världens näst/tredje (?) högsta skyskrapa! Man kan inte åka upp i den än, men man kan åka upp i Shanghais näst högsta byggnad till 95e våningen på 435m, inte hela vägen upp riktigt. Det är rymdtema på hissen och vägen upp och sen ser man hur långt som helst, Shanghai är sjukt, sjukt stort på 25 miljoner invånare eller nåt. Förorterna är lite som en dystopi, 1984 typ.

Sista dagen shoppade vi massor och gick på manikyr! Alla mina bilder suger, det är fördömt.

IMG_8778 IMG_8781 IMG_8782 IMG_8780 IMG_8795

Write a comment

Name *

E-mail *

Website

Message *

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de