Första dagarna i Shanghai!

06/02/14
Uncategorized

Hej!! Har inte kunnat blogga på evigheter här i Kina då Facebook, youtube, amerikanska tidningar, snapchat osv osv osv och google 3/4 av tiden är blockat. Men nu har jag anlänt till Seoul i Sydkorea och allt funkar!
Nu har jag varit i Shanghai i fyra dagar och det har varit jättekul! Det har varit jättevarmt och soligt ute och sjukt kallt inomhus hela tiden, de sätter på luftkonditioneringen på sibirisk vinter dygnet runt. Första dagen promenerade jag runt i stan med en kinesisk PhD student, vi såg lite kulturkvarter, gamla stan och en jättefin park, gick runt i Buntdistriktet som har gammal fransk arkitektur med utsikt över skyskraporna på andra siden floden. På kvällen åt vi middag på en jättefin restaurang med de inbjudna föreläsarna och chefen över kinesiska vetenskapsackademin och hans familj, han hade beställt in massa olika traditionella kinesiska rätter, ex. manet och massa andra udda saker. Restaurangen hade fantastisk utsikt.

Andra dagen handlade vi pärlor, Kina är en stor pärlexportör och vi hade sällskap av två “pärlexperter” som vuxit upp i kinesiska byar som är kända för sina pärlor och kunde hjälpa oss välja ut bäst kvalité och pruta! Jag fick två halsband och ett armband, med vita och olika rosa nyanser i naturlig färg :D
På kvällen drog jag ut med en kinesisk forskares amerikanska dotter och hennes finansvänner! Vi var på en sjukt cool takterassbar i ett gammalt franskt hus, “House of Roosevelt” vid floden så vi hade världens coolaste utsikt över skyskraporna som är upplysta i olika färger, helt fantastiskt!!! Coolaste baren jag varit på tror jag. Vi var runt 15 pers och alla var jättetrevliga!

IMG_8765 IMG_8763

Write a comment

Name *

E-mail *

Website

Message *

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de