Elephant Conservation Centre

02/25/14
Uncategorized

Sista dagen i Chang Mai besökte vi princessan av Thailands Elephant Concervation Center, det var helt fantastiskt!! Åh bästa dagen hitills!!

På centret (som är ett enormt område) rehabiliterar och vårdar de skadade och sjuka elephanter och släpper ut dem i djungeln igen. Många elefanter trampar på landminor på gränsen till Burma tex. De forskar även om elefanternas fortlevnad och de vuxna elefanter som inte kan släppas ut i djungeln har de som rid och showelefanter, vilket kändes lite synd men jag tror de behandlas helt ok ändå. Alla elefanter i världen tränas ju med bullhook, en vass metallkrok och rädsla vilket är hemskt…

När elefanterna badade grät jag nästan för att det var så fint. Sen såg vi elefant showen och red i djungeln i en halvtimme. Åh och bebiselefanter också!! Vi matade och klappade både vuxna och bebiselefanter hur mycket som helst och fick pussar av de vuxna. Innan vi åkte hem såg vi sjukhuset också.

Det är det enda elephantcentret i Thailand som vår guide rekommenderar, då de har centret för en god sak och inte i vinstsyfte. De är även det enda som får bidrag från staten. Så fort pengar kommer in i bilden är det ALLTID djuren som får lida och att elefanter behandlas riktigt dåligt på elefantridningscenter är ett stort problem, som SVT nyligen hade inslag om också. Tänk på det när ni ska rida elefant i Thailand!! Åk inte till kommerciella elefantparker! Boka i förväg och lägg pengarna på rätt ställe.

Iaf var det helt fantastiskt att se dessa vackra, kloka och snälla djur och mitt djurälskande hjärta var helt överlyckligt hela dagen, första gången jag sett elefanter sen jag var jätteliten!!
De fina bilderna finns på min kamera, här är lite från iphone vid babyelefanterna. Jag håller i orangefärgat elefantbajs som ska bli papper!

20140225-143318.jpg

20140225-143511.jpg

20140225-145358.jpg

20140225-145420.jpg

20140225-145430.jpg

20140225-145728.jpg

20140225-145803.jpg

Write a comment

Name *

E-mail *

Website

Message *

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de