Två dagar i Hanoi

02/14/14
Uncategorized

I eftermiddag tar vi flyget till huvudstaden av Laos, Vientiane! Vi har nu spenderat två dagar i Vietnams huvudstad, Hanoi, och de har varit de bästa hitills tycker jag! Jag har kommit alla i gruppen närmare och det har varit skitkul.
Första dagen besökte vi en Water Puppet Show, som är typiskt för Hanoi, senare på kvällen gick vi till en kareokebar och sjöng och drack, extremt kul!! Andra dagen gick vi upp sjukt tidigt för att se kommunistiska ledaren Ho Chi Minhs bevarade kropp i ett mausoleum, sjuk upplevelse!! Säkerheten var extrem, man fick lämna ifrån sig allt man ägde på olika stationer, ett enormt område var avstängt, och vi fick gå i formation två och två jättelånga sträckor med vakter överallt. Inne i mausoleumet fick man inte stå still, prata eller ha händerna i fickorna, eller vika från formationen. Det var vakter med typ stora vapen runt graven och en elektriskt, kuslig stämning. Kroppen såg äkta ut! Folk i Vietnam tycker mycket om Ho Chi Minh trots att han dödade en halv miljon människor, hans syns på flaggor och bilder överallt här.
Sen besökte vi Temple of Literature, ascoolt, och sen ett museum of Hilton fängelset i Hanoi.
Hiltonfängelset var från början franskt för Vietnamesiska motståndare, och sedan Vietnamesiskt för amerikanska piloter och motståndare osv. Vi gick in i ett rum som tydligen var ren propaganda och lögn, om hur otroligt bra amerikanska fångar hade det, när de i verkligheten torterades, sjukt! Vietnam har ju ett enpartisystem så överallt stöter man på propaganda. Men fransmännen var också enormt grymma under koloniliseringen.
Hanoi har sjukt bra shopping också! På kvällen igår åt vi middag tillsammans och sen gick vi till en bargata där ölen kostade 2kr! Vi träffade massa trevliga kanadensare där också!

20140214-101021.jpg

20140214-101150.jpg

20140214-101216.jpg

20140214-101250.jpg

20140214-101452.jpg

Write a comment

Name *

E-mail *

Website

Message *

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de