Forska utan djurförsök

10/27/13
Uncategorized

Djur får man utsätta för i princip vilka fruktansvärt plågsamma och vidriga djurförsök som helst. Man kan dränka tusentals möss för att mäta mängden stresshormoner som utsöndras när man dör i extrem ångest och panik. Man kan slå sönder knäna på unga beaglehundar för att forska om hockeyskador. Man får skära sönder djur utan bedövning för att se hur lång tid det tar för blodet att sluta rinna. Man får utsätta dem för gifter, skador, cancer, maskar, skära bort delar av deras hjärnor och vanställa och misshandla deras kroppar,  orsaka dem extrema smärtor och fruktansvärda sjukdomar tills de dör och låsa fast dem och svälta dem så att de blir mer sammarbetsvilliga.

Men får man använda ett par embryonala stamceller för livsräddande forskning? Nej. Anledningen: Det är oetiskt för att cellen skulle kunna ha blivit en människa. 

Hur i helvete är det logiskt? Hur kan man tortera miljontals kännande och tänkande djur, men anse det omoralisk att använda en cell bara för att den innehåller mänskligt DNA? Jag är så less på den här äckliga fixeringen människor har vid sin egen ras och mänskliga embryon och den totala avsaknaden av empati för djur. Människorasen är fullständigt vidrig.

1390528_623485537695018_1854480390_n

Write a comment

Name *

E-mail *

Website

Message *

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de